Tässä muutama kuva Vaasassa viikonloppuna pidetyille rakennusmessuille sisustamistani kolmesta tilasta. Minut ja toinen vaasalainen sisustaja oli kutsuttu sisustamaan Tunnelmapaloja niminen sisustusnäyttely. Viime vuonna olimme mukana samoilla messuilla Olotila-näyttelyssä.

Punaisena lankana näissä kolmessa pienessä tilassa oli mustavalkoisuus. Värit olivat seinillä ja tunnelma syntyi seinäpintojen ja sisustuksen kontrasteista ja jokainen tila sai todella oman ilmeensä. Näillä "tunnelmapaloilla" minulla oli tarkoituksena sävyttää ja herätellä ihmisiä huomaamaan, että on muitakin värejä kuin valkoinen ja turvalliset maanläheiset värit.

Fornasettin tapettia laitoin tarkoituksella koko tilaan (ehkä olisi tehokkaampi pienemmässä määrin) ja se herätteli kyllä todella paljon keskustelua. Iskusta löytyi kaunis ruokailyryhmä ja vaasalaisesta lahjatavaraliikkeestä, Säteestä, kaunis metallinen kattovalaisin (myytiin jo ennen messuja). Matoksi valitsin yhden sijaan kaksi (olisin halunnut mustat matot, mutta ei löytynyt kahta) ja ne ja metalliset lyhdyt ovat Iskusta. Astiat ovat Iittalan. Lattialla harmaa leveä laminaatti on Novafloorin mallistosta.
Makuuhuoneeseen halusin selkeyden vastapainoksi jotain ja keksin risuboordin. Oksat ovat pihaltamme ja maalasin ne mustalla lateksilla ja kiinnitin seinään nauloilla. Oksat toimivat kauniina yksityiskohtana ja samalla kätevinä ripustuskoukkuina. Vuodetekstiilit ovat Hemtexin syksyn mallistosta ja sänky, valaisimet ja matto Iskun.

Keittiöstä halusin dramaattisen ja Casadecon vihreäpohjaiseen kukkatapettiin rakastuin ensi silmäyksellä viime kesänä. Kaikkien tilojen tapetit ovat Vaasan Väristä. Keittiö on Peekoo-keittiön mallistosta ja sivupöydät Iskusta ja ne on tarkoitettu oikeasti kirjoituspöydiksi. Toinen pöydistä toimii ruokailupaikkna ja toinen työtasona. Isompaa pöytää tarvittaessa ne voi kätevasti yhdistää. Keittiöstä puuttuu vesipiste, mutta sitä ei tähän messumalliin laitettu. Halusin nimittäin täysin symmetrisen tilan. Kello ja jakkara ovat myös Iskusta. Puiset folklore-henkiset punaiset sydämet toimivat kauniina kontrastina ja ne löytyivät Säteestä. Keittiön matot ovat Hemtexistä. Lattialaatat ovat Laattapisteen mallistosta. Keittiön astiat ovat Iittalan ja tabletit Hemtexistä.


I was invited to decorate three small spaces by a local building fair this weekend. Here are some images from there.
Below you can also find images from last years fair. I decorated one space then.
Tässä vielä muutama kuva viimevuotisilta rakennusmessuilta. Silloin teemana oli Olotila. Talvi oli tulossa ja mietin mikä voisi olla mukava olotila sitä silmällä pitäen ja sisustin sitten mukavan ja lämpimän talvipesän pehmoisine tekoturkispeittoineen, takkatulineen, kirjakasoineen ja mukavine oleskelupaikkoineen. Ajattelin, että se voisi olla tila, josta ei tarvitsisi lähteä koko talvena mihinkään:)
Kaikki lampunvarjostimet tein itse, pöytävalaisimen varren päällystin vielä tuohella, painatin kankaalle isot itsetekemäni kuvat ja päällystin kirjoituspöydän jalat decoupage menetelmällä (kukallisella lahjapaperilla kesämuisteluita ja kesänodotusta silmälläpitäen). Iskun divaanit asettelin vastakkain mukavia keskusteluja varten ja sohvapöydän rakensin kirjoista ja isosta kauniista Laattapisteen lattialaatasta.
Seinä ja lattia oli päällystetty Novafloorin mahtavalla massiivipuuparketilla ja seinillä oli lisäksi Lennolin kauniit silkkiverhot lisäämässä tunnelmaa. Valokuvat eivät valitettavasti tee oikeutta parketin kauniille lämpimälle värille ja pinnalle.


0 comments:

Post a Comment

 
Top