Lempivärin yksipuolinen käyttö saattaa tehdä tilasta tylsän ja mielenkiinnottoman. Tässä pari hyvää esimerkkiä House Beautiful-lehdestä kodin kaikkiin tiloihin muutamilla väreillä luoduista värisuunnitelmista. Lopputuloksien onnistumisesta on sitten varmasti monta mielipidettä. Ensimmäinen esimerkki on värimaailmaltaan rauhallinen ja turvallinen ja toinen taas voimakas ja vaativa.

Ylimmän kuvasarjan koti on malliesimerkki värien tasapainoisesta käytöstä tilassa. Mielestäni täydellisyys voi olla kuitenkin todella tylsää ja tässä on siitä hyvä esimerkki! Näitä tiloja tekisi mieli hieman "ravistella" hereille edes jollain mielenkiintoa tuovalla värillä tai yksityiskohdalla.

Kodin värimaailma voi olla hyvinkin yhtenäinen ja eri tiloihin on mahdollisuus luoda oma tunnelmansa kokonaisuuden siitä kuitenkaan kärsimättä. Valitsemalla huolellisesti kodin perusväripalettiin tulevat värit ja sen lisäksi soinnuttamalla eri tilojen tehostevärit toisiinsa sopiviksi, saa kokonaisuudesta tasapainoisen. Lisäksi kokonaisilmettä suunnitellessa kannattaa miettiä missä suhteessa värejä missäkin tilassa käyttää esim. toisen tilan pääväri voi olla toisen tilan tehosteväri.
Olipa ajatus, idea, tyyli tai tapa valita kodin värit mikä tahansa, ainoa asia millä on merkitystä, on oma tyytyväisyys lopputulokseen.

Stylish interiors from the House Beautiful magazine
Tässä kodissa taas on käytetty päävärinä hyvin rohkeasti lilaa sekä seinissä että lattioissa. Muutamat valkoiset sisustusesineet ja huonekalut sekä katot ja lattian raidoitus antavat muuten tunnelmaltaan todella raskaaksi käyvään tilaan keveyttä. Kokonaisuuteen on saatu mielenkiintoa tuomalla sinne pieniä värikkäistä yksityiskohtia. Makuuhuoneen käsimaalattu kiinalainen tapetti on todella kaunis ja se luo todella romanttisen tunnelman tilaan. Lapselle on järjestetty oma varapeti vanhempien makuuhuoneeseen. Olisi ollut meillekin joskus hyvä idea lasten ollessa pieniä.0 comments:

Post a Comment

 
Top