Tänään katsellaan sitten vaihteeksi vain makuuhuoneen kuvia. Aihevalintaani voi vaikuttaa mahdollisesti huonosti nukkumani yö, mutta todennäköisimmin syynä ovat nämä Decor Padista löytämäni kauniit makuuhuoneet.

Beautiful bedrooms from the Decor Pad.


Valkoiset, vaaleat ja yksiväriset tilat ovat kauniita ja tunnelmaltaan rauhallisia. Tällaisia sisustuksia on helppo ja nopea piristää värikkäillä tekstiileillä, kuvioilla ja värikkäillä yksityiskodilla. Esimerkkinä siitä vaikkapa kaksi ylimmäistä kuvaa. Toiseksi ylimmässä makuuhuoneessa pelkäisin vain herääväni jonain aamuna kristallikruunu vatsassani... Aika pelottavaan paikkaan ne on sijoitettu. Hankalasti sijoitetut pienet ikkunat on otettu kuitenkin hyvin mukaan sisustukseen.
Ikkunoista tuli mieleeni ikuinen tuskastumisen aiheeni: talosuunnittelijat voisivat joskus miettiä tiloja myös sisustamisen kannalta. Miksi ihmeessä ulkonäköseikat menevät sisätilojen toimivuuden edelle? Ikkunoiden ja ovien paikat ja lisäksi ikkunoiden koot määrittävät kalusteiden sijoittelun tilaan.
Isokin olohuone voi muuttua aika pieneksi ja hankalasti sisustettavaksi tilaksi, jos suurimman osan tilasta haukkaa kulkureitit. Ihmiset haluavat aina helpoimman ja suorimman, vähiten vaivaa vaativan reitin pisteestä a pisteeseen b kulkiessaan.
Erääseen makuuhuoneeseen oli hankala saada sijoitettua mukavasti sänky ja kunnolliseen vaatesäilytykseenkään ei ollut mahdollisuutta ikkunoiden sijoittelun takia. Arkkitehdin suunnittelema talo oli toki tyylikäs ulospäin.
No, nämä ovat näitä verenpainettani nostattavia ikuisuuskysymyksiä. Ulkonäköseikat voidaan kuitenkin aivan varmasti ratkaista sisätilojen toimivuutta ajatellen.


Värejä makuuhuoneeseen. Mitä mieltä minä olen värien käytöstä, ei tässä vaiheessa voi kenelläkään, joka täällä blogissani on edes joskus vieraillut, olla epäselvyyksiä. Innostun aina kun löydän kauniita väriyhdistelmiä, ideoita, iloisia värejä ja rohkeita kokonaisuuksia. Värit sisustuksessa on kuin saisi joka päivä herkullisia ja makeita karamelleja:) Tässä nyt muutama mielenkiintoinen makuuhuone. Ylimmässä vihreässä makuuhuoneessa on mainio seinälamppu. Mielenkiintoinen sisustuksellinen yksityiskohta, jonka avulla lisäksi luodaan tilan tunnelmaan vaikuttava epäsuora valaistus. Alimman kuvan lämpimän vihreä makuuhuone ei ole ollenkaan hullumpi juttu!


Iloisia värejä.


Vihreitä sisustuksia.
Tapetteja ja kuvioita. Tapetoitu katto on mielenkiintoinen ja tehokas yksityiskohta. Jos huomasitte niin eilisessäkin postauksessa oli yhden tilan katto tapetoitu (meillä on alakerran hallin katto tapetoitu ja on kestänyt siinä tosi hyvin kaksikymmentä vuotta!) Ihmettelen ainoastaan liian ylös asetettua aurinkopeiliä tuossa tilassa...? Alin kuva on taas hyvä muistutus siitä, kuinka hyvin harmaan kanssa sopii keltainen väri. Ylimmät kuvat muistuttavat taas värien käytöstä - pinkki kukkakimppu erottuu todella hyvin kokonaisuudesta.0 comments:

Post a Comment

 
Top