Inhoan pimeitä aamuja. Reitti aamukahvin keittoon ja hampaiden pesuun etenee valoja sinne tänne sytyttelemällä. Lisäksi inhoan pimeitä iltoja. Makuuhuoneen kattovalo saa minut niin huonolle tuulelle, etten viitsi laittaa sitä ikinä päälle ja hapuilen sitten pimeässä yöpöytäni luo. Ja nyt ne pimeät aamut ja illat ovat taas täällä. Eli hyvästi ihana valoisa kesä ja tervetuloa pitkä ja pimeä vuodenaika.

Viikonloppuna täällä vietetään huvilakauden päättäjäisiä ja kesä on sitten meidän suunnassa lopullisesti ja virallisesti ohi. Huvilakauden päättäjäiset on haikea kesänhyvästelyjuhla: syödään hyvin, ammutaan raketteja, poltetaan ulkotulia ja kokkoja. Pimeyden laskeutuessa rantaviivat muuttuvat valoketjuiksi ja taivaalla räiskyvät värikkäät ja kauniit ilotulitteet. Lapsena muutimme huvilalta kaupunkiin seuraavana päivänä. Kesä oli ohi.

Syksyn tullessa on siis taas aika pohtia kodin valaistusolosuhteita. Oikeanlainen valo ja valaisimet ovat tärkeitä viihtyvyyden ja tietenkin myös sisustuksellisuuden kannalta. Huonossa valaistuksessa voimme huonosti ja hyvä valaistus taas auttaa orientoitumaan tiloissa ja antaa hyvät edellytykset työnteon mukavaan sujuvuuteen ja oleskeluun. Valaisimet voidaan valita mukailemaan sisustusta tai ne voivat tuoda sisustukseen ilmettä ja särmää.

Tässä muutamia valaisinideoita Design Publicin valikoimista.

Interesting lighting from the Design Public.0 comments:

Post a Comment

 
Top