Palauduttu kotiin asuntomessuilta Kuopiosta. Olin ajastanut postaukset matkapäiville, mutta ilmeisesti olin tehnyt jotain väärin, koska jutut eivät ilmestyneet. Täytyypi perehtyä asiaan tarkemmin.
Olin ensimmäistä kertaa vierailulla Kuopiossa ja se oli hieno paikka valtavan kauniine järvimaisemineen. Asuntomessujen lisäksi kävimme parin tunnin saaristoristeilyllä Kallavedellä ja tutustuimme kaupungin eri osiin opastetulla kierroksella.

Asuntomessut eivät taaskaan tuoneet mitään uutta ja mielenkiintoista esille sisustamisen saralta -ainakaan minulle. Talot olivat moderneja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja olivat hyvin samantyyppisiä ja -henkisiä. Tontit olivat rinnetontteja ja portaita, tasoja ja terasseja oli valtavasti ja tontit viimeisen päälle tuunattuja. Vaaleat parketit, suorakaiteen muotoiset yksinkertaiset valkoiset takat, vaaleat sisustukset, maanläheiset värit, tapetoidut pikku wc:t, kuntosalit (oli ainakin neljässä kohteessa) yhden seinän tapetointi poikkeavan värisellä ja kuviollisella tapetilla, kahden kerroksen korkuiset olohuoneet, selkeät ja sileät pinnat keittiössä ja tummat saunat jäivät päällimmäisenä mieleen. Ja tietenkin portaat: niitä oli ylös ja alas, sisällä ja ulkona.
Kaunis maisema oli otettu osaksi sisustusta; ikkunat järven suuntaan olivat valtavia, koko seinän mittaisia. Rantatontin omistajat olivat lisäksi saaneet mahdollisuuden rakentaa rantasaunan/vierasmajan ihan rannan tuntumaan. Siellä oli muutama todella upea sellainen.

Tässä kuitenkin aivan muunalaisia ideoita ja sisustuksia Wohnidee-lehdestä. Otin messuilla vain muutaman kuvan.


Beautiful interiors from the Wohnidee magazine.

0 comments:

Post a Comment

 
Top