Tänään postauksen aiheena on kaksi mielenkiintoista kotia, toinen Japanista ja toinen Islannista.  Ensimmäisen kuvasarjan minimalistiseen tyyliin sisustettu moderni omakotitalo sijaitsee Tokiossa. Asuntilojen suunnittelussa on molempien asukkaiden toiveet huomioitu ja niinpä kodista löytyykin harjoittelutilat skeittailuun ja pianonsoittoon. Talon on suunnitellut japanilainen LEVEL Architects.

An interesting home in Tokyo, Japan designed by the Japanese LEVEL Architects.


Tämän päivän toinen koti löytyy taas Islannista.  Täyteen rakennettu ympäristö ja väenpaljous ovat tästä paikasta valovuosien päässä.  Talo on ulkoasultaan hyvin yksinkertainen, kuten myös edellinenkin talo on - sisäpuoli onkin sitten aivan toista maata.  Koti näyttää siltä, että siellä on asuttu kauan ja tavaraa kertynyt sieltä täältä vuosien saatossa.  Tavarat ja huonekalut ovat asettuneet paikoilleen jonkinlaisella ajatuksella ja todennäköisesti ovat edelleenkin alkuperäisillä sijoituspaikoillaan.  Mitenkähän sitä viihtyisi kummassakaan paikassa? Väenpaljous ja ahtaus hirvittävät ja liian autiotakaan ei saisi olla.  Sisustuksen puolesta valitsisin kuitenkin tämän jälkimmäisen.

A small and cozy cottage from Island. 

via

Saunomaan

Tämä on varmasti ensimmäinen postaukseni saunasta, joskus sekin on tehtävä! Sattui vain nyt eteen niin erikoinen sauna, että oli aivan pakko laittaa se tähän vielä näytille.  Sauna on Jensen and Skodvin Architects toimiston suunnittelema ja se sijaitsee Gudbrandsjuvetissa Norjassa.  Sauna sijaitsee  Juvet Landscape Hotellin yhteydessä ja on hotellivieraiden käytössä.  Majoitustilat, seitsemän metsään sijoitettua rakennusta, ovat arkkitehtuuriltaan samaa modernia tyyliä kuin saunakin. Hotelli on Euroopan ensimmäinen maisemahotelli. Lisää kuvia hotellista löytyy täältä.

Juvet Landscape Hotel in Norway. You can find more photos here.


Kuvat: Jensen and Skodvin Architects
via


0 comments:

Post a Comment

 
Top