Varmasti suurimmalle osalle meistä sana betoni tuo mieleen tylsän ja kylmän materiaalin ja vie ajatukset rumiin ja kolkkoihin 1960- ja -70-luvun betonilähiöihin. Hotelli Casa do Conto Portugalissa todistaa kuitenkin jotain aivan muuta - betoni voi olla kauniita pintoja, rauhallisia tiloja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.  Huoneiden katot ovat aivan mahtavia!  
Kattoihin kiinnitetään yhä aivan liian vähän huomioita, mahdollisuuksia olisi vaikka minkälaisia luoda niihin mielenkiintoa ja eloa, kuten tässä hotellissakin on tehty.  
Värejä rakastava äitini makasi sairaalassa vuosia dementoituneena tuijottaen samaa valkoista kattoa.  Siskojeni kanssa mietittiin, että se on aivan kauheaa: katoissa pitäisi ehdottomasti olla värejä tai jotain mielenkiintoista katsottavaa.   Miksi ihmeessä sairaalat, terveyskeskukset yms. tilat maalataan melkein kauttaaltaan valkoiseksi? Minun mielestäni se väri pitäisi kieltää kokonaan ko. tiloissa!  Olisi mielenkiintoista tietää perustelut valkoisen värin käytölle (ja muutenkin tylsille tiloille), varsinkin kun värien vaikutuksesta tiedetään niin paljon. Sorry tämä vuodatus, tästä aiheesta saan vain aina hepulin...:)
Siskoni sai työnsä kautta aikaan projektin, jossa äidin osaston kaikkien huoneiden seinien yläosiin maalatiin kuvia (jostain syystä kattoihin ei saanut tehdä mitään..). Tosin äitimme ei ollut enää niitä näkemässä - ihana juttu kuitenkin, että monet muut saavat toivon mukaan nyt hieman iloa päiviinsä.  Empatia ei suunnitteluvaiheessa maksa mitään ja värit tuovat iloa elämään... Näin se on!  

A very interesting Portuguese hotel Casa do Conto.0 comments:

Post a Comment

 
Top