Kesätunnelmainen kuvakooste ruotsalaisen Hus och Hem sisustuslehden sivuilta. Mukana on muutama mielenkiintoinen idea talon ulkopuoleltakin. Ensimmäinen idea on hauska ja todella erikoinen ratkaisu eli kaikkia puita ei talonrakentamisen tieltä tarvitse aina kaataa! Toki puun vanhetessa tulee pohdittavaksi miten sen saa sitten kaadettua...

Leikkimökit ovat hauskoja ja ne tuovat pihapiiriin oman ilmeensä. Kotimaiset mallit ovat yleensä vain niin tylsiä ja samankaltaisia. Pihapiiriin saa hyvän yleisilmeen kun sovittaa myös leikkimökin muiden rakennusten tyyliin. Toisena ideana on siis hauska esimerkki toisenlaisesta leikkimökistä.

Omalla pihallamme on äidiltä peritty leikkimökki. Mökin esikuvana on Asikaisten kartanon leikkimökki ja äiti teetätti sen kesämökilleen lastenlapsien (ja omaksi!) iloksi. Sieltä se sitten kuljetettiin tänne joitakin vuosia sitten. Tosin sen verran myöhään, että omat lapset olivat jo valitettavasti leikkimökki-iän ohittaneet. Sisustin sen kuitenkin lasten vanhoilla tavaroilla ja äidin lapsuudenaikaisen leikkimökin huonekaluilla. Esa Kero ja Juhani Seppovaara julkaisivat 1997 lämminhenkisen kirjan leikkimökeistä. Sieltä löytyy se Asikaisten kartanon leikkimökkikin.

Lovely interiors from the swedish interior design magazine Hus och Hem.
0 comments:

Post a Comment

 
Top