Tässä Vaasan asuntomessuille sisustamastani SPR:n Koti kirpparilta talosta lupaamiani kuvia. Koko talon sisustus toteutettiin SPR:n Monitorille lahjoitetuista tavaroista. Keräilin niitä sieltä pitkin talvea ja kevättä. Kaikki kalusteet maalattiin ja osaan huonekaluista ommeltiin irtopäälliset.
Tuunasin maalattuja huonekaluja esim. vanhempien makuuhuoneen lipastoon liimasin pitsiverhosta leikkaamani ruusukuviot, tytön huoneen kalusteisiin liimasin vanhasta tapetista ja boordista leikkaamani kuviot, pojan huoneen kaapin oviin liimasin taas pääsiäismunista saadut pienet lelut, olohuoneen pikkupöydän päällystin pitsiverholla jne. Ompelin tyynyjä, koristeita ikkunoihin ja seinille.
Olohuoneen ja ruokahuoneen seinille teetin esi-isieni vanhoista silhuettikuvista mainostoimistossa metrin korkuiset seinätarrat. Olohuoneessa sijaitsevaan Sukupuuhun (vanhaan senkin kanteen porattiin kolme reikää ja niihin laitettiin koivunoksat pystyyn) kiinnitin pyykkipojilla perheestäni ja suvustani vanhoja valokuvia.
Ruokapöydän koristelussa käytin vanhoja kakkupapereita, samaten sukupuun senkin oviin kiinnitin sellaiset.
Suurinta ihmetystä on kaiketi herättäneet vanhoista autonrenkaista kokoamani sohvapöydät. Kiillotin ne silikonilla ja päälle teetettiin kannet, joihin ommeltiin päällinen pitsistä.

Koko projekti oli todella mielenkiintoinen; kirpputorilta on mahdollista hankkia periaatteessa kaikki mitä kotiin tarvitaan - tuunaamalla ja kunnostamalla niistä voi luoda mielenkiintoisen ja persoonallisen kodin todella edullisesti!

Vanhempien makuuhuone

Tytön huone


Pojan huone

Keittiö


OlohuoneRuokailutila
0 comments:

Post a Comment

 
Top